Julkaistu: 12.11.2019

FINLUXista Suomen ensimmäinen hiilineutraali televisio

Kyseessä on ensimmäinen kerta Suomessa, kun maahantuoja kompensoi myymiensä televisioiden tuotannosta ja logistiikasta aiheutuvat hiilidioksidipäästöt.

 

“Kehitämme toimintaamme jatkuvasti ympäristöystävällisemmäksi, ja haluamme olla edelläkävijöitä hiilijalanjäljen pienentämisessä”, Bat. Power Oy:n toimitusjohtaja Tommi Järvinen kertoo päätöksen taustoista. Käytännössä hiilidioksidipäästöjen kompensointi tapahtuu CO2esto Oy:n CO2-päästöleikkurin avulla. Maahantuoja ilmoittaa kuukausittain myymiensä FINLUX-televisioiden yhteenlasketun painon, jonka perusteella CO2esto Oy ostaa EU:n pakollisia hiilidioksidin päästöoikeuksia pois markkinoilta. “Finlux on tärkeä osa maahantuonti liiketoimintaamme. Päästöleikkuri on yksi valitsemistamme työkaluista suojella ympäristöä. Muita ovat esimerkiksi pakkausmateriaalien kierrätys, sekä mm. maahantuomamme WAVE-brändin lisävarusteiden kierrätettävästä materiaalista valmistetut pakkaukset”, Järvinen jatkaa.

Takuuaika tuplaantui kahdesta vuodesta neljään

Hiilidioksidipäästöjen kompensoimisen lisäksi Bat. Power Oy haluaa kannustaa kuluttajia käyttämään televisioitaan mahdollisimman pitkään. Siksi FINLUX-televisioiden takuuaikaa pidennettiin kahdesta vuodesta neljään. "FINLUX-televisioiden ominaisuudet, laatu ja luotettavuus ovat huippuluokkaa. Takuuajan tuplaaminen on mielestämme selkein tapa viestiä tästä”, Järvinen kertoo. “Pitkä käyttöikä on myös tärkeä osa tuotteen ympäristöystävällisyyttä.” Bat. Power Oy haluaakin kannustaa kaikkia yrityksiä mukaan ympäristötalkoisiin. “Mielestämme kaikkien yritysten pitäisi osallistua ympäristönsuojelutalkoisiin, sillä pienilläkin teoilla on merkitystä”, Järvinen huomauttaa. “Hiilineutraaliuus on tärkeä asia koko ihmiskunnalle ja tuleville sukupolville – ei pelkästään meille.”


Lisätietoja:

Bat. Power Oy
Toimitusjohtaja
Tommi Järvinen
+358 400 638 689
tommi.jarvinen@batpower.fi